CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde Adıyaman’da Sözcü Televizyonu’nda Uğur Dündar’ın canlı yayın konuğu oldu.
Programda deprem sonrası yaşananları ve yapılan çalışmaları değerlendiren Özel, iktidarı eleştirirken, felaket sonrası başarılı çalışmalara da dikkat çekti.
Özel, konuşmasında Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alinur Aktaş’a da övgüde bulunarak, “Böyleyiz ama kimsenin emeğine de bir şey diyemeyiz. Deprem sonrası önemli işler yapıyordu bölgede. Kendisini takdir ettik” ifadelerini kullandı.
CHP lideri Özgür Özel’in bu sözleri, seçim döneminde Aktaş’a yönelik sert eleştirilerde bulunmasının ardından dikkat çekti. Daha önce Aktaş da CHP’nin kendisini sıkça eleştirdiğini belirterek, “Kafayı benimle bozmuşlar. Buna CHP lideri de dahil” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Özel’in deprem sonrası yapılan çalışmalara yönelik tarafsız yaklaşımı, kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu.