16976,18%-0,24
43,84% 0,02
51,68% -0,07
7264,76% -1,55
11832,60% -0,40
Balakuş, Ramazan ayına yönelik düzenlenen etkinlikleri memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, konunun gereksiz tartışmalara çekilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.
“Ramazan Bu Milletin Asırlık Değeridir”
Balakuş açıklamasında, Ramazan ayının toplumun ortak manevi değerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda Ramazan ayına yönelik etkinlikler düzenlenmesine ilişkin gönderdiği yazıyı olumlu karşılıyoruz. Ramazan ayı bu milletin asırlardır yaşattığı, paylaşmanın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın zirveye çıktığı müstesna bir zaman dilimidir. Okullarda çocuklarımıza Ramazan’ın manevi iklimini, paylaşma ahlakını, büyüklerine saygıyı ve ihtiyaç sahiplerini gözetmeyi anlatmanın kimseye bir zararı yoktur. Aksine toplumsal birlikteliğimizi güçlendiren bir adımdır.”
“Ahlaki ve İnsani Değerler de Önemli”
Ramazan etkinliklerini takdirle takip ettiğini belirten Balakuş, öğrencilerin sadece akademik başarıyla değil, aynı zamanda ahlaki ve insani değerlerle de donatılması gerektiğini vurguladı.
“Bu etkinlikleri severek ve takdirle takip ediyorum. Çocuklarımızın sadece akademik olarak değil, ahlaki ve insani değerler açısından da donanımlı bireyler olarak yetişmesi hepimizin ortak arzusudur. Ramazan ayı da bu değerlerin pekişmesi için önemli bir fırsattır.”
“Laiklik Söylemi İşgüzarlıktır”
Konuya “laiklik elden gidiyor” şeklinde yaklaşan kesimlere de değinen Balakuş, her yıl benzer tartışmaların gündeme getirilmesini eleştirdi.
“Her Ramazan ayında benzer tartışmaların ısıtılıp kamuoyunun önüne getirilmesini doğru bulmuyorum. ‘Laiklik elden gidiyor’ söylemi işgüzarlıktan başka bir şey değildir. Bu ülkenin temel değerleri de, anayasal düzeni de yerindedir. Ramazan etkinlikleri düzenlemek, çocuklara kültürel ve manevi değerleri anlatmak laiklikle çelişmez.”
“Kutuplaşma Kimseye Fayda Sağlamaz”
Açıklamasının sonunda sağduyu çağrısında bulunan Murat Balakuş, toplumun ortak değerleri üzerinden kutuplaşma oluşturmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirtti.
Ramazan ayına yönelik okul etkinliklerinin, paylaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirdiğini ifade eden Balakuş, tartışmaların büyütülmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.