İnegöl’de mobilya ve inşaat sektöründe yaşanan poliüretan açığı sona eriyor. Poliüretan üreten MOBİPOL firmasının sahibi İşadamı Mustafa Doğru, İnegöl’de inşaat ve mobilya sektöründe oluşan poliüretan açığına son vereceklerini belirtti.
İnegöl’de poliüretan ürün üretimi gerçekleştiren ve ulusal düzeyde büyük marka olan firmalarla da koordineli olarak çalışan MOBİPOL firması sahibi Mustafa Doğru, sektörle ilgili bilgiler verdi.
RESMİ AÇILIŞ YILBAŞINDAN SONRA
MOBİPOL firma sahibi Mustafa Doğru, “1997 yılından bu yana İnegöl sanayi sektörünün değişik kollarında hizmet veren birisi olarak, şuan sanayinin eksiklerinden biri olarak gördüğüm hem inşaat sektöründe, hem koltuk, hem de mobilya sektöründe revaçta kullanılan poliüretan konusunda piyasada açık oluştuğunu bilerek ve bunu görerek, MOBİPOL firmasını kurmaya karar verdim. Bu çalışmamız mobilya ve koltuğun haricinde inşaat sektörüne de hitap edebilecek şekilde elimizdeki malzeme ve dökümlerle bize verilen 3D veya çizilmiş tasarımlarla birlikte poliüretan malzeme olarak, halkın veya esnafların beğenisine sunuyoruz. Ürünlerimizi yaparken de bütün ürünlerimizin poliüretanın içine destek amaçlı ve sağlamlığını arttırmak için profil iskelet kullanıyoruz. Yapmış olduğumuz bütün çalışmaların özellikle büyük parçalarda masa ayaklarının, koltuk ön ayaklarının tamamının içerisinde poliüretan maddenin yanında profil iskeletimiz de bulunmaktadır. Ürün hacmi, kapasitesi, adeti anlamında da sıkıntımız yoktur. Adetli bir şekilde çalışmak isteyen müşterilerimize de bu yönde hizmet verebileceğimize ve bu işi götürebileceğimize inanıyorum” dedi.
BİR FİRMAYA YAPILAN ÜRÜN BAŞKA FİRMAYA KOPYALANMIYOR
Ürünlerinin tamamının firmalara özel ürünler olduğunu belirten Mustafa Doğru, “Bir firmaya verdiğimiz ürünü ekstradan başka firmalarda kullanmıyoruz. Firmaların tamamen kendilerine has ürünleri ve üretimleri var. Bu çalışmalar tamamen firmaların kendine has çalışmalardır, haricinde yaptığımız bir çalışma yok. Bir firmanın kendi aldığı ürünü kendisine aittir, onun haricinde hiç kimse bu ürünü kullanamaz. Bunlara firma kendi ismini vererek de yaptırabilir. Firmalar kendine ait kalıbını, çeşidini yaptırmıştır, biz bunun kopyalanması veya başka birine verilmesi konusunda kesinlikle kullanmıyoruz. Firmalara kendilerine has tasarımlar yapıyoruz. İnegöl’de de gerçekten kapasiteli firmalar ile çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Herkesin kendine has tasarımları devam ediyor. Kimsenin ürünü kimseye kopyalanmıyor” şeklinde konuştu.
100 DERECE SICAKLIĞA KADAR DAYANIKLI
Ürünler yapılırken hiç kimseden kalıp ücreti adı altında bir ödeme almadıklarını aktaran Doğru, “Yaptığımız bütün ürünlerin kalıpları alüminyum kalıp. Bundan dolayı da ürünlerimizde çekme ve deformasyon olmuyor. Özellikle Arap ülkelerine yapılan ihracatlarda konteynırın içerisindeki sıcaklık 90 dereceye kadar çıktığı için bizim ürünlerimiz ona dayanabilecek güçte ve kapasitededir. 100 dereceye kadar kesinlikle deformasyon, boyasında atma veya arıza meydana gelmez. Sağlamlık açısından da tamamen poliüretan olduğu için kırılma yapmaz” ifadelerini kullandı.