Kandil gecelerinde İnegöl’ün vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen İnegöl Belediyesi’nin helva ikramları, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya gelişinin yıldönümü olan Mevlid Kandilinde de devam etti. Aynı zamanda İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün kutlandığı günlerde, İnegöl Belediyesi tarafından İshakpaşa Camisinde Kuran-ı Kerim tilavetleri ve kasideler okunup şehitlerimiz için de eller semaya açıldı.
Akşam namazı sonrası başlayan Mevlid Kandili ve Şehitleri Anma Programı, vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Maneviyatın yoğun şekilde hissedildiği mübarek gecede, Mevlid-i Şerif programı sonrası yatsı namazı çıkışında İnegöl Belediyesi tarafından vatandaşlara helva ikramları yapıldı. İnegöl’de kandil gecelerinin vazgeçilmez geleneklerinden biri olan helva ikramı, Kandil gecesinin manevi atmosferine lezzet kattı. Gerçekleştirilen ikramlar için vatandaşlar İnegöl Belediyesine teşekkür etti.
BAŞKAN TABAN VATANDAŞLARIN KANDİLİNİ KUTLADI
Belediye Başkanı Alper Taban da Mevlid Kandili ve Şehitleri Anma Programına beraberindeki meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerle birlikte katıldı. Namaz sonrası vatandaşlarla buluşan Başkan Taban, ilçe halkının kandilini kutladı.