İnegöl'de Çöplükte Çıkan Yangın Ormana Sıçradı

Kırsal Hamamlı ile Gündüzlü mahalleleri arasındaki çöplük alanda çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

İnegöl

Yangın, saat 18.00 sıralarında Hamamlı ile Gündüzlü mahalleleri arasındaki çöplük bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, rüzgarın da etkisiyle çevredeki ormanlık alana yayıldı.

Yangını gören vatandaşlar durumu hemen Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye aracı ve orman ekibi sevk edildi.

Ekiplerin uzun süren müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan, yangının ormanlık alanda ne kadar zarar verdiği ise yapılacak hasar tespit çalışmasının ardından netlik kazanacak.