İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Meydanı ve Yeni Yaşam Alanı Projesi kapsamında şehrin merkezine modern bir meydan kazandırıldığını hatırlatan Çiçek, Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanın yalnızca bir anma noktası değil, aynı zamanda çocukların oynadığı ve vatandaşların vakit geçirdiği aktif bir sosyal alan haline geldiğini vurguladı.
Ancak Çiçek, Atatürk Anıtı’nın son dönemde çocuklar tarafından bir oyun alanı gibi kullanılmaya başlandığını ve bunun hem çocukların güvenliği hem de anıtın manevi değeri açısından ciddi sorunlar doğurduğunu ifade etti.
“Atatürk Anıtı, ne yazık ki çocukların üzerine çıktığı, oyun oynadığı bir alan haline geldi. Bu durum çocuklarımızın can güvenliği açısından tehlike oluşturmakla birlikte, milli değerlerimize karşı da bir saygı sorunu meydana getirmektedir,” diyen Hüseyin Çiçek, konuya ilişkin hiçbir güvenlik tedbiri alınmamasını da eleştirdi.
İlgili birimlerin sorumluluklarını yerine getirmediğini dile getiren Çiçek, yetkililere şu çağrıda bulundu:
“Yetkilileri bir an önce çocuklarımızın güvenliğini sağlamaya, gereken önlemleri almaya ve Atatürk Anıtı’nın manevi değerine uygun şekilde korunmasına davet ediyorum.”