Son 6 ayda yapılan incelemeler neticesinde, 67 firmaya toplam 93,7 milyon lira idari para cezası kesildiği bildirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, tüketicilerin korunması ve piyasa düzeninin sağlanması amacıyla e-ticaret faaliyetlerinin sıkı bir şekilde denetlendiği vurgulandı. Denetimlerde özellikle aldatıcı reklamlar, yanıltıcı kampanyalar, haksız ticari uygulamalar ve tüketici haklarını ihlal eden işlemlerin mercek altına alındığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, dijital pazarlama faaliyetlerinde şeffaflığın artırılması, rekabetin korunması ve güvenilir bir e-ticaret ortamının sağlanmasının öncelikli hedef olduğu kaydedildi.
Ticaret Bakanlığı, e-ticaret alanındaki denetimlerin artarak devam edeceğini ve kurallara uymayan firmalara karşı gerekli yaptırımların uygulanacağını duyurdu.