Toplantıda ekonomi, demokrasi, basın özgürlüğü ve İnegöl'deki sanayi sorunlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda orman yangınları, ekonomik kriz ve halkla dayanışma gibi başlıklar öne çıktı.
Şahin: "CHP her zaman sahada, mücadelede"
CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, konuşmasında ilk olarak Eskişehir’de yaşanan orman yangınında hayatını kaybeden orman işçileri ve gönüllüler için başsağlığı diledi. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’na da değinen Şahin, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Türkiye’de gazetecilerin yazdıkları nedeniyle tutuklanmadığı bir ortamın oluşması gerektiğini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yönde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
İktidarın CHP’ye yönelik yargı baskısına da değinen Şahin, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim varmış gibi hep sahadayız. Yargı sopa olarak kullanılmaya devam edilse de bu mücadeleden asla geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.
Taşer: “İnegöl, Türkiye’nin küçük bir özeti”
CHP Parti Meclis Üyesi Canan Taşer ise toplantıda yaptığı açıklamalarda hem ülke gündemine hem de İnegöl özelindeki sorunlara değindi. Eskişehir'de çıkan orman yangınlarında hayatını kaybeden vatandaşları anarak sözlerine başlayan Taşer, yangının etkilerinin İnegöl’de de kül yağmurları şeklinde hissedildiğini belirterek, etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Basın özgürlüğü vurgusu yapan Taşer, “Hakikati halka anlatmanın suç olmadığı bir Türkiye için mücadele ediyoruz” dedi.
İnegöl sanayisi ve ekonomisine dikkat çekti
İnegöl’ün mobilya sektöründeki konumuna da değinen Taşer, “Şu an konkordato bekleyen 120’nin üzerinde firma olduğu söyleniyor. Sanayi batak durumda, gençler ilçeden göç ediyor. İnegöl, adeta Türkiye’nin küçük bir özeti” ifadelerini kullandı.
Esnafın, emeklilerin ve gençlerin iktidardan memnun olmadığını dile getiren Taşer, mevcut hükümetin ekonomiyi düzeltmek yerine yargıyı CHP’li belediyelere baskı aracı olarak kullandığını söyledi.
“Halkçı belediyecilik halkta karşılık buluyor”
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına da değinen Taşer, tüm engellemelere rağmen halkçı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. “Bursa’daki CHP’li belediyelerin memnuniyet oranı %70’lerde çıkıyor. Kent lokantaları, genç kafeler, kreşler ve sosyal hizmetler büyük ilgi görüyor” dedi.
“Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Türkiye’ye yayılacak”
Taşer, CHP’nin yeni dönem çalışmalarına dair de bilgi verdi. Ankara’da açılacak olan Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisinin ikinci şubesinin İstanbul’da açılacağını, ardından tüm Türkiye’ye yayılacağını söyledi. Taşer, Ağustos ayı boyunca tüm milletvekilleri ve parti yöneticilerinin 81 ilde sahada olacağını duyurdu.
Son olarak, Taşer ve Şahin, toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederek, halkın sesi olmayı sürdüreceklerini vurguladı.