Meteoroloji uzmanları, bayram süresince çöl tozlarının bölgede kalacağını ve özellikle yağışlı günlerde yere çamur olarak düşebileceğini belirtiyor.
Bayram boyunca İnegöl’de hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Gündüz sıcaklıkları 17-19 derece civarında seyrederken, zaman zaman yağış geçişleri görülecek. Yağışlı havayla birlikte çöl tozlarının da yere inmesi bekleniyor.
Uzmanlar, çöl tozlarının özellikle astım ve KOAH hastaları gibi solunum yolu rahatsızlığı bulunan kişiler için risk taşıdığına dikkat çekiyor. Tozlar, alerjik reaksiyonları tetikleyebilir ve hava yollarında daralmaya neden olabilir.
Çöl tozunun bayram sonuna kadar İnegöl ve Türkiye genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Yetkililer, hassas grupların dışarıda uzun süre kalmamaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor.