Açıklamasına “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…” diyerek başlayan Tokgöz, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıların 550. gününde hala devam ettiğini vurguladı. Hamas’ın çağrısıyla bir araya geldiklerini ifade eden Tokgöz, “Ümmetin izzetini muhafaza eden kardeş Hamas hareketini can-ı gönülden selamlıyoruz,” dedi.
Tokgöz, Gazze’de yaşananları “soykırım” olarak niteleyerek, İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesi hedef aldığını belirtti. “Anne karnındaki ceninleri dahi şehit eden bir katil sürüsüyle karşı karşıyayız,” diyerek duruma tepki gösterdi.
Açıklamasında İslam dünyasına ve liderlerine de çağrıda bulunan Tokgöz, “Sekiz milyonluk İsrail’e sadece ‘kahrol’ demekle yetinemezsiniz,” diyerek somut adımlar atılması gerektiğini söyledi. Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin fetvasına da atıfta bulunan Tokgöz, İslam ülkelerinin askeri müdahalede bulunmasının dini bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.
Tokgöz’ün Hükümete Yönelik Talepleri Şu Şekilde:
Son olarak, Gazze’nin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayan Tokgöz, “Gazze için sesimizi yükseltmekten ve cihaddan geri durmayacağız. Siyonist İsrail ve ABD’ye bu coğrafyayı dar edeceğiz,” ifadelerini kullandı.