100 Milyon Liralık Dolandırıcılık Girişimi: 6 İlde Eş Zamanlı Operasyon!

Bursa merkezli 6 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 2'sine ev hapsi, 1'ine ise adli kontrol kararı verildi.

100 Milyon Liralık Dolandırıcılık Girişimi: 6 İlde Eş Zamanlı Operasyon!

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve özel belgede sahtecilik suçlarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında düğmeye bastı.

Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, aralarında Tapu Müdürlüğü'nde görevli bir memurun da bulunduğu 11 şüphelinin, bazı şirketlerin adına kayıtlı arsa ve tarla gibi taşınmazları usulsüz yöntemlerle satmaya çalıştıkları tespit edildi.

Şüphelilerin, mağdur şirketlere ait genel kurul defterlerinin sahtesini düzenledikleri, bu şirketlerle hiçbir bağı bulunmayan kişilere sahte belgelerle yetki çıkartarak taşınmaz satışları gerçekleştirmeye çalıştıkları belirlendi.

Bu yöntemle yaklaşık 100 milyon lira değerindeki taşınmazların satışının planlandığı ve bu işlemler karşılığında tapu memuruna rüşvet verildiği öne sürüldü.

Operasyon, Bursa merkezli olmak üzere İstanbul, Balıkesir, Artvin, Aydın ve Kocaeli illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Gözaltına alınan 11 şüpheliden:

  • 8’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı,
  • 2’sine ev hapsi,
  • 1 şüpheliye ise adli kontrol şartı uygulandı.

Soruşturma kapsamında bazı taşınmaz işlemlerinin iptal edildiği ve mağdur şirketlerin korunması amacıyla tapu kayıtlarında tedbir konulduğu öğrenildi.