Tarih: 31.01.2026 14:54

ABD–İRAN GERİLİMİ AKARYAKIT FİYATLARINI VURDU: MOTORİN 60 LİRAYI AŞIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Artan petrol fiyatları ve döviz kurundaki hareketlilik, benzin, motorin ve otogaz fiyatlarında yeni artışları beraberinde getirdi.


Edinilen bilgilere göre çarşamba gününden itibaren motorinin litresine 2,50 TL, otogazın litresine ise yaklaşık 70 kuruş zam yapılması bekleniyor. Benzin grubunda ise perşembe gününden geçerli olmak üzere 1,25 TL'lik fiyat artışı öngörülüyor.


Yapılacak zamların ardından motorin fiyatı birçok şehirde 60 lira seviyesini aşacak. Özellikle nakliye, tarım ve toplu ulaşım sektörlerinde maliyetlerin daha da artması beklenirken, zamların vatandaşın cebine doğrudan yansıması kaçınılmaz görünüyor.


Uzmanlar, Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin devam etmesi halinde petrol fiyatlarında yukarı yönlü seyrin sürebileceğine dikkat çekiyor. Bu durum, önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarında yeni artışların da gündeme gelebileceği endişesini artırıyor.


Akaryakıt fiyatlarındaki gelişmeler yakından takip edilirken, sürücüler ve sektör temsilcileri gelecek günlerde atılacak adımları merakla bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —